Bugun...
SON DAKİKA

HAMSİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI..

facebook-paylas
 Tarih: 23-10-2023 17:07:59

HAMSİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI..

HAMSİ TAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Hamsi tava yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. Hamsi pişirirken dikkat edilmesi gereken detaylar şu şekildedir;

  1. Hamsi pişirirken mutlaka ayçiçek yağı kullanmanız gerekiyor.
  2. Balık da dahil olmak üzere kızgın olmayan tavaya hiçbir et ve benzeri ürünü koymayınız.
  3. Balık pişirirken mutlaka balık tavasında yardım almanız gerekiyor.
  4. Hamsi pişirirken kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor.
  5. Bütün balığı una aynı anda atmak yerine tek tek bulamanız gerekmektedir.
HAMSİ FIRIN TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu veya buğday unu
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (kızartma için)
  • Limon dilimleri (servis için)
HAMSİ FIRIN YAPILIŞI
  • Karadeniz mutfağının en lezzetli ürünlerinden biri olan hamsi pişirmekte oldukça basittir.
  • Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra hamsilerin fazla suyunu havlu ile almanız gerekiyor.
  • Ardından bir kap içerisine mısır unu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırınız.
  • Önceden yağladığınız fırın tepsisine hamsileri mısır ununa bulayıp tek tek diziniz.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.
  • Pişen hamsileri çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis ediniz.

 

  Bu haber 3580 defa okunmuştur.   Editör: Dilek ONAY CAN
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Sağlık Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI